Het is niet mogelijk om deze vraag te beantwoorden. Wij zullen je verschillende details geven die je kunnen helpen om de plantafstand tussen de bomen te bepalen. Al deze informatie is gebaseerd op het planten in hete gebieden:

  1. De jaarlijkse neerslag definieert de soorten die je kunt gebruiken (omdat elke soort een minimale waterbehoefte heeft). Het eerste wat je moet doen is zoeken naar traditionele aanplantingen. In het algemeen weten de traditionele telers wat te optimale afstand is voor hun bomen.
  2. Als de regenval net genoeg is voor de minimale behoeften, kan je minder planten per hectare planten. De grootte van de boom bepaalt ook de afstand. Als je de bomen kleiner snoeit, verdampen ze ook minder zodat je meer bomen per hectare kunt planten. Als de grond zanderig is, is deze droog en arm aan mineralen. In deze situatie plant je dus minder bomen per hectare in vergelijking met een bodem van klei die rijk is aan mineralen.
  3. Als temperaturen naar extreme hoogte stijgen (tot + 45⁰C) of gematigd blijven (tot + 35⁰C). Extreme hoogten betekent minder bomen per hectare. De reden daarvoor is dat bij extreem hoge temperaturen bomen water nodig hebben om te verdampen. Dan moet je de boom dus meer ruimte geven om op te groeien. Hierdoor hebben ze minder concurrentie voor water van andere bomen. 
  4. Hetzelfde argument geldt voor een zonnig klimaat (minder bomen per hectare) of een bewolkt klimaat (meer bomen per hectare). Of een zuidelijke helling (minder bomen per hectare) of een noordelijke helling, berg of heuvel (meer bomen per hectare).

Voor herstel van het ecosysteem:

Wij adviseren om alleen pionier bomen te planten en Moeder Natuur de tijd te geven om zaden te zaaien en andere bomen het gebied achteraf te laten koloniseren. Dus plant slechts 200 Groasis Waterboxx® plant cocoons met elk één boom en één struik. Op deze manier plant je 400 pionier bomen per hectare (160 pionier bomen per acre). Dat is voldoende. Het feit dat je slechts gebruik maakt van 200 Groasis Waterboxx® plant cocoons maakt het ecosysteem herstel model ook erg goedkoop.