Je moet 2 manieren van planten onderscheiden na het eerste stadium: Het eerste stadium is het planten van de scheuten in de potten. Dit kan gedaan worden met zaden of stekken. Hierna kan je op 2 manieren te werk gaan:

  1. In twee stadia. Eerst in een kleine plug (breedte x hoogte = ong. 6x10cm) en dan overplanten naar een grote plug (breedte x hoogte = ong. 12x15cm).
  2. In een stadium: meteen in een grote pot of plastic zak.

Wij adviseren om in twee stadia te werken. Dus eerst de kleine plug, daarna de grote pot of plastic zak. De reden daarvan is dat de ontkieming van de zaden, of het wortelen van de stekken een risicovol proces is, en als u slechts 50% succes ratio hebt, zult u ruimte en dure grond verliezen.

Kijk altijd wat de locale ervaringen zijn, maar in het algemeen kunnen we zeggen dat in de tropen, waar de lengte van de dag ongeveer gelijk blijft, kan je het hele jaar door  zaaien. Buiten de tropen, zowel op het noordelijk als zuidelijk halfrond, kan je in het juiste seizoen planten of zaaien, één keer in het jaar. Voor de Groasis technologie hebben we scheuten nodig die tenminste één jaar oud zijn. Dus nadat de scheuten een jaar in een plastic zak in de kwekerij hebben gezeten, brengen we ze naar het veld.  

Met de Groasis technologie kan je elke dag van het jaar planten in de tropen. Buiten de tropen kunt u ook elke dag planten, mits de vorst niet kouder dan -5⁰C (+23⁰F) is. Als je een koudere vorst verwacht, adviseren wij om na 1 oktober te stoppen met planten op het noordelijk halfrond, en na de winter opnieuw te beginnen.