De Groasis Waterboxx® en Growboxx® plant cocoon worden gebruikt in omstandigheden waarin een boom niet genoeg water krijgt om te beginnen met groeien. Dus is dit instrument bedoeld voor gebruik in omstandigheden waar er genoeg water is zodra de boom zijn wortels in de grond heeft. In de meeste gebieden op aarde, bijvoorbeeld in bijna alle woestijnen, is dat het geval. Het probleem is dat de zaden of de jonge bomen een paar maanden of een jaar hulp nodig hebben om hun wortels diep genoeg in de grond te krijgen.

Je kan de Groasis Waterboxx® en Growboxx® plant cocoon vergelijken met een jong zaadje. In de natuur wordt deze geplant op de aarde met de mest van de dieren die het aan de grond plakt en het beschermt om niet opgegeten te worden en van uitdroging. En door het te zaaien op de aarde wordt het capillair niet vernietigd en kan erosie de grond niet wegblazen. Zodra de zaden zijn ontkiemd en de wortels diep genoeg zijn, kan het overleven en groeien.

De Groasis Waterboxx® en Growboxx® plant cocoon kopieert dat natuurlijke proces: het helpt de zaden of jonge bomen te ontkiemen en de wortels te ontwikkelen in de aarde tot zij zelf kunnen overleven.